Generálkivitelezés


A generálkivitelezés azt jelenti, hogy a lakásfelújítással kapcsolatos összes munka egy kézben összpontosul. Ennek az, az előnye, hogy sokkal összefogottabban, olajozottabban, szervezettebben, és nem utolsó sorban jellemzően olcsóbban is történik a munka elvégzése, mintha minden egyes munkafázis elvégzésére külön szakember keresnénk. Nagyon fontos ugyanis, hogy a munkafolyamatok össze legyenek hangolva, és az egyes munkafázisok sorrendje be legyen tartva. Gondoljunk itt arra, hogy ne a festő végezze a munkáját el először, és utána a vízvezeték szerelő, vagy a villanyszerelő, ugyanis mind a két munka falbontással jár, és így a festő munkája hiábavaló lesz, és a szerelők után újra festenie a kell a megbontott falrészt. A sort lehetne folytatni. Fontos, hogy a lakásfelújítás szervezetten, átgondoltan történjen. A generálkivitelezés folyamatáról mit kell tudni? Összefoglaltuk.Hívjon minket: 06-20-555-1086Amint azt fentebb említettük, a generálkivitelezés, egy lakás felújításának a teljes folyamatát egy kézben való tartását jelenti. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy céget, vagy vállalkozót bízunk meg a lebonyolítással, a szervezéssel, a munkában résztvevő alvállalkozók megkeresésével, azok irányításával, illetve azok fizetésével is. Nem kell különféle szakemberekkel egyenként egyezkednünk, időpontokat egyeztetni, stb., hanem csak egy vállalkozóval kell megegyeznünk. A megbízónak ez feltétlenül egyszerűbb, és kényelmesebb, illetve akár olcsóbb is lehet.   

A megbízó feladata első sorban a tervezés, hogy a generálkivitelező tisztán lássa, hogy mi a feladat, mi a megbízó célja, mit, és hogy szeretne. a jó munkához alapvető az egyértelműen kijelölt cél. Ugyanis annál kevés rosszabb dolog van, mint amikor a munka folyamata alatt kezdi el változtatgatni a megbízó az elképzeléseit, ami nem ritkán a már elvégzett munka visszabontásával is járhat, ami nem csak kellemetlen, hanem sokszor komoly plusz költséget is jelenthet. A munkafolyamatoknak van egy sorrendje, amit be kell tartani. Melyek is azok?

A tervezés, és esetleges engedélyek beszerzése után a munkát a lakás szerkezeti elemeinek a javításával átmozgatásával, illetve a nyílászárók cseréjével kell kezdeni, amelyet követnek az épületgépészeti munkálatok, mint például a falban futó vezetékek cseréje, esetlek azok bővítése. Ezt követheti a falak hőszigetelése, majd azok vakolása. Ezután kezdődhetnek az asztalos munkák, amennyiben szükségesek, majd irány a padló, azaz a padló burkolása. Végül elérkeztünk a festéshez, illetve egyéb falburkoláshoz.

Fontos, hogy a költségvetésünkhöz szigorúan ragaszkodjunk, és folyamatosan figyeljünk a kiadások alakulására.