Homlokzati szigetelés


A homlokzati szigetelés nem elhanyagolható megtakarítást eredményezhet egy ház, vagy lakás energiagazdálkodásában, amely természetesen a pénztárcára is erőteljesen kihat. A 2008-as gazdasági válság még jobban rávilágított arra, hogy milyen fontos az energiával való helyes bánás, azaz a takarékosság. Ma Magyarországon tömegek nem tudják fizetni rendszeresen a rezsidíjakat. Egyre többet hallhatunk arról, hogy itt vagy ott korlátozták a szolgáltatást. Állami szinten is egyre jobban teret nyer a házak, lakások szigetelésének a megoldását célzó rendelkezések, mert mindenki előtt nyilvánvaló, hogy az legjobb megoldás a pazarlás megszüntetése, az energia használatának az ésszerűsítése, illetve optimalizálása. A homlokzati szigetelés ennek egy fontos része.Hívjon minket: 06-20-555-1086Tudni kell, hogy egy épületből a hő legnagyobb mértékben a falazaton keresztül távozik, ami számszerűsítve jellemzően 30-40 % is lehet. Természetesen ez nem véletlen, ugyanis a falak felülete a legnagyobb. A modern hőszigetelő-rendszereknek köszönhetően a nagymértékű energia megtakarítást érhetünk el. Nem csak hatékonyak ezek a szigetelések, hanem a modern vakolatoknak köszönhetően az épület külső megjelenése is színesebbé, szebbé bálik. Vannak, akik azt gondolják, hogy a falazat vastagításával megoldhatják a problémát, de azt látni kell, hogy egy cm hungarocell szigetelőanyag 5 cm téglavastagsággal ér fel. Egy példában szemléltetve az azt jelenti, hogy egy 15 cm vastag hungarocell szigetelés kiváltásához egy 75 cm-es falat kellene építeni, ami nem kétséges, hogy költségben messze túlszárnyalja a szigetelő-rendszer bekerülési, és beépítési árát.  

Természetesen nem csak hungarocellel lehet szigetelni a homlokzatot, hanem többek között kőzetgyapottal, polisztirollapokkal, illetve egyéb anyagokkal is. Amennyiben szeretnénk a házunk homlokzatát szigetelni, jó, ha már a tervezés folyamatába is bevonunk szakembert, aki segít az alkalmazandó technológia, illetve anyagok kiválasztásában, illetve beszerzésében. Vannak, akik saját kezűleg végzik el magát a szigetelést, és aztán a vakolást is, de ajánlottabb szakemberre bízni, mert annak rendelkezésére áll nem csak a szaktudás, és a gyakorlat, hanem a megfelelő szerszámkészlet, és eszközpark is. Elég, ha csak az állványozásra gondolunk.

Arra készüljünk, hogy a homlokzati szigetelést vagy tavasszal, vagy ősszel ajánlott elvégezni, mert a nagy hideg, illetve a nagy meleg káros hatást fejt ki a beépítendő anyagban, illetve a vakolatban. Kérje szakember tanácsát, és végeztesse el a szigetelést is velük, mert rendelkezésükre áll minden ahhoz, hogy a legjobb munkát tudják végezni.